Zijn de webwinkel vakdagen een must see ?

Zijn de webwinkel vakdagen een must see ?

In de afgelopen 10 jaar is er veel veranderd op webwinkel gebied. Toen ik mijn eerste ‘webwinkel’ opzette was er nog geen software voor, en zocht je alles op via altavista. Tegenwoordig kun je uit tientallen verschillende webwinkel pakketten een keuze maken. Sommige van deze pakketten zijn open source andere vragen een maandelijks bedrag. Sinds 5 jaar (vanaf 2007) zijn er de webwinkel vakdagen. Dit jaar is de 6e editie en deze beurs biedt een groot overzicht aan oplossingen die je helpen om een keuze te maken bij het opstellen of onderhouden van je webwinkel. De webwinkel vakdagen zijn dit jaar ingedeeld in 5 zones met ieder een eigen thema:

1. Marketing: Email, search, affiliates, mobile marketing, analytics, webdesign, social media
2. Webwinkel Ontwikkeling: Webshop software, cms, hosting, full service webshops, webdesign, open source
3. Betaaloplossingen:  Betaalsystemen, incasso, banken, risico management, juridisch advies
4. Logistiek: Post & pakketbezorging, fulfilment, voorraadbeheer
5. Social Media & M-Commerce: F-commerce, sociale netwerken, webcare, mobiele sites, social commerce, apps

 

webwinkelvakdagen

De Webwinkel Vakdagen is de belangrijkste e-commerce vakbeurs in de Benelux. De webwinkel vakdagen biedt een overzicht aan oplossingen die je kan helpen om een duidelijk beeld te krijgen van wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een webwinkel.

 

 

Informatie verzamelen

Ik weet zeker dat je met en schat aan informatie thuis (kan) komen. Daarna is het zaak dat je deze gaat filteren. Je gaat bekijken wat je echt nodig hebt en wat eventueel later kan. Zelfs in dat proces kan ik je adviseren of ondersteunen. Belangrijk is om te weten waar je staat en waar je naar toe wilt.

Bij de webwinkel vakdagen zul je gericht moeten zoeken naar de informatie die op dit moment belangrijk voor je is. Kijk op de plattegrond op www.webwinkelvakdagen.nl waar je het eerst naar toe wilt. Je kunt er zelfs een beursplan samenstellen. Doe dit ook. Zorg dat je de belangrijke stands als eerste bezoek. Neem een folder of visitekaartje mee en probeer (kort) een praatje te maken met de standhouder. Zo heb je al snel een gevoel bij dat bedrijf.    Het zou best kunnen dat je aan 1 dag niet genoeg hebt. Dat maakt niet uit, je hebt in 1 dag meer als voldoende informatie verzameld om van start te gaan. Volgend jaar is er weer een beurs ;-)

Waar wacht je op ? het kost je 1 dag, brandstof en wat eten.  De entree is gratis als je je van te voren registreert. Wat mij betreft zijn de webwinkel vakdagen een must-see voor iedereen die een webwinkel wil beginnen of deze naar een hoger nivo wil tillen.

Ga jij wel of niet naar de webwinkel vakdagen en met welke reden ? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Over Patrick Heijmans

Al jaren actief in de webwinkels en nu wil ik ook graag anderen helpen om een succesvolle webwinkel op te zetten. Ik deel mijn kennis en ervaring graag zodat anderen hun webshop kunnen starten of optimaliseren

Loading Facebook Comments ...

Reacties

  1. Micha Paashuis zegt:

    Ik zie je daar ;-)

Trackbacks

  1. […] internetwinkels. De omzetten groeien daar al jaren als kool. Logisch dat de zevende editie van de Webwinkel Vakdagen in Utrecht veel belangstelling […]

Laat wat van je horen

*