Werk aan de webwinkel !

Werk aan de webwinkel !

Vandaag heeft Consuwijzer een nieuwsbericht naar buiten gebracht met de alarmerende titel: Meer meldingen over webwinkels dan over gewone winkels. Het gaat hier over klachten bij webwinkels. Zoals consuwijzer zegt: “In het eerste halfjaar van 2012 hebben consumenten voor het eerst meer meldingen over webwinkels dan over gewone winkels bij ConsuWijzer ingediend. De verhouding is 53% versus 47%. In dezelfde periode vorig jaar was dit nog 43% versus 57%. Deze verschuiving komt door een stijging van 25% in het aantal vragen en klachten over online winkels.”

 

Top 3 problemen webwinkels

Wat waren nu de meest voorkomende klachten? De consumenten hebben in totaal 6000 klachten gemeld aan consuwijzer in het eerste half jaar van 2012. De klachten die het meeste voorkwamen voor webwinkels waren:

  1. Niet of te laat bezorgen van producten
  2. Garantie en ondeugdelijke producten en diensten
  3. rekeningen en betalen

 

Werk aan de webwinkel

Dit betekend dat er dus nog genoeg te doen is voor jou als webwinkel om het tij te keren. Neem deze top 3 van problemen dan ook serieus en kijk welke problemen er bij jou webwinkel thuis horen. Een paar vragen die je jezelf kan stellen is:

  • Lever je alles direct uit voorraad of doe je aan dropshipment
  • Zijn er duidelijke leverings afspraken met je dropshipment leverancier
  • Staan mijn levertijden bij de producten wel correct
  • Heb je duidelijke afspraken met je leverancier over de garantie
  • Controleer je de producten bij binnenkomst
  • Is het retour proces goed geregeld
  • Kan de klant op verschillende manier betalen

Als je deze vragen allemaal met ja kan beantwoorden dan is er niets aan de hand. Kun je ze niet allemaal met ja beantwoorden dan heb je wat werk te doen. Dat is op zich niet erg maar je moet het wel doen. Stel een prioriteiten lijst op en werk deze af. Als je duidelijke afspraken maak met je leverancier bevestig deze dan altijd in een mailtje. Er zijn nog tal van mogelijkheden om je webwinkel te optimaliseren.

 

Zijn er vragen over webwinkels?

Heb je nog vragen over je eigen webwinkel hierover of is er iets niet duidelijk? Dan kun je deze post nog lezen: Webwinkel vragen. Neem anders contact met mij op en ik zal je proberen te helpen.  Ik ben benieuwd wat jou mening hierop is, laat deze hieronder achter. Bedankt!

 

Het hele nieuwsbericht is hier te lezen: Consuwijzer

Over Patrick Heijmans

Al jaren actief in de webwinkels en nu wil ik ook graag anderen helpen om een succesvolle webwinkel op te zetten. Ik deel mijn kennis en ervaring graag zodat anderen hun webshop kunnen starten of optimaliseren

Loading Facebook Comments ...

Laat wat van je horen

*