Webwinkel opzetten kost veel tijd

Webwinkel opzetten kost veel tijd

In opdracht van PostNL heeft Intomarkt Gfk onderzoek gedaan naar de behoeften van consumenten en ondernemers op het gebied van E-Commerce. Het onderzoek bestond uit een kwantitatief en een kwalitatief deel. Het eerste deel werd uitgevoerd onder 503 consumenten. Voor deel twee werden 1.111 ondernemers ondervraagd. Het onderzoek vond plaats van augustus tot en met november 2012.

Consumenten
Voor consumenten spelen vertrouwen, bekendheid en transparantie een belangrijke rol bij online winkelen. Eenmaal op een site, vinden ze vooral de prijs, productinformatie, de verzendkosten, de levering en  etourmogelijkheden belangrijk. Consumenten willen keuze en duidelijkheid bij de bezorging en gratis en gemakkelijk retourneren. Daarom is het voor online ondernemers belangrijk om ook aandacht te hebben voor de
logistieke kant van de webwinkel.

Webwinkels
Succesvol online ondernemen begint met een goede aanpak, een goede voorbereiding en een goede website. Daarbij hebben online ondernemers twee belangrijke uitdagingen: tijd en traffic. Het beheren van een webwinkel kost gemiddeld 20 tot 25 uur per week; wie één fte aanhoudt, zit over het algemeen goed. Voor het genereren van traffic is op de eerste plaats een goede vindbaarheid in zoekmachines belangrijk. Dat is hoofdzakelijk een kwestie van content, techniek en linkbuilding, dus moet al bij de bouw van de webwinkel worden meegenomen. Dat vraagt om een vooraf goed doordachte (online) marketingstrategie. Waarbij ook het budget voldoende aandacht verdient: bij een derde van de ondervraagde ondernemers viel de investering voor vindbaarheid hoger uit dan verwacht.

postnl-tegenvallers-opzetten-webwinkel

De belangrijkste uitdagingen: tijd en traffic
Online ondernemen kost tijd. Meer tijd dan veel beginnende webwinkeliers denken: bij 50% van de Clicks en 52% van de Bricks & Clicks was de benodigde tijd voor het opzetten van hun webwinkel de grootste tegenvaller. Een webwinkel doe je er niet ‘even bij’. Reken ook na het opzetten van een webwinkel bij voorkeur een fte voor het succesvol draaiende houden van een webwinkel.
Het genereren van traffic is voor veel webwinkeliers een tweede tegenvaller bij het opzetten van hun webwinkel; voor 50% van de Clicks en 39% van de Bricks & Clicks de grootste tegenvaller. Bovendien vallen voor 33% van de ondernemers de kosten voor het genereren van webtraffic tegen. Andere uitdagingen: een heldere presentatie van het productassortiment, de productfotografie en het verzamelen van content.

Bron: PostNL deed een onderzoek naar de E-commerce behoeften van 2013 (PDF).

Wat is jou tegengevallen ?
Ik zou graag van jullie willen weten wat je nu als webwinkelier het meeste is tegengevallen. Laat dat hieronder eens weten! Eens kijken of we als webwinkelier samen een oplossing kunnen zoeken!

 

 

Over Patrick Heijmans

Al jaren actief in de webwinkels en nu wil ik ook graag anderen helpen om een succesvolle webwinkel op te zetten. Ik deel mijn kennis en ervaring graag zodat anderen hun webshop kunnen starten of optimaliseren

Loading Facebook Comments ...

Trackbacks

  1. […] Ga je binnenkort een webshop beginnen en ben je op zoek naar een goede domeinnaam en tips voor het verkrijgen van een goede domeinnaam ? Het ‘zoeken’ naar de juiste domeinnaam doe je meestal niet zomaar op een zondagmiddag.  Ga er eens rustig voor zitten en zorg dat je pen en papier bij de hand hebt , ja pen en papier, even weg bij je monitor en toetsenbord! Een domeinnaam kies je voor een langere tijd als het goed is maar let wel op, een webwinkel opzetten kost tijd. […]

Laat wat van je horen

*