Webwinkel Assortiment Uitzoeken

Webwinkel Assortiment Uitzoeken

Je hoort heel vaak mensen zeggen, ik ga een webwinkel beginnen! Maar als je dan vraagt waarin dan moeten ze je het antwoord schuldig blijven. Deze personen moeten nog zoeken naar een groothandel op dropshipment leverancier. Dat is niet de juiste weg als je het mij vraagt. Lees hieronder op welke manier je dit het beste kan doen

 

 

 


Webwinkel assortiment kiezen

Een belangrijk onderdeel van elke webwinkel is het assortiment waaruit deze bestaat. De keuze van een goed assortiment is in principe geen lastige opgave als je het volgende onthoud:
Een breed assortiment is verdeeld over verschillende productgroepen zoals in een warenhuis. Een winkel met een smal assortiment specialiseert zich doorgaans in één of enkele productgroepen, zoals een levensmiddelenspeciaalzaak of een juwelier. Met de diepte van een assortiment  ga je alleen voor bijvoorbeeld koffiezetapparaten of zelfs koffiepadapparaten.  Van de koffiezetapparaten heb je dan alle merken en soorten op voorraad. Je kunt je zo dan specialiseren in deze markt en mensen zullen dan eerder jouw webwinkel gaan onthouden als de koffiezetapparaat specialist !

Wees de beste in je assortiment

Uit onderzoek blijkt dat vooral kleding, boeken, dvd’s en games populaire items zijn om te verkopen. Begin hier dus niet mee! Dit lijkt natuurlijk vreemd omdat je denk dat hier je kansen liggen omdat de meeste hiermee beginnen.  Maar omdat er al zoveel webwinkels zijn zal het moeilijk concurreren worden om op pagina 1 van de zoekmachines te komen.

We willen dus de beste in ons eigen assortiment worden, maar welk assortiment is dat nu. Ook heel makkelijk eigenlijk. Kies dat product uit waarmee je iets hebt, dit kan echt van alles zijn zolang jij er met passie over kan praten en schrijven! Als je dit kan dan zal je dat ook overdragen aan de bezoekers, en hopelijk klanten, van je webwinkel.

Vraag en aanbod

Let wel op: als je een product kiest wat niemand zoekt, zal ook je webwinkel weinig bezoekers en daarmee klanten krijgen. Probeer dat product te vinden waar veel vraag naar is. Een prima manier om dit uit te zoeken doe je door gebruik te maken van een keyword tools als de Google adwords keyword tool.
Gebruik deze tools om uit te zoeken waar mensen nu daadwerkelijk op zoek naar zijn, dingen waarin jij met passie over kan praten en schrijven.

Dit is alles:
– Kies één product of productgroep
– Wees een specialist
– Praat en schrijf met passie over dit product
– Kies een product wat iedereen wil hebben

 

Kun je deze 4 dingen overbrengen op je webwinkel dan heb je al de helft van je succes te pakken.
Samen met een goede research naar je product, een goed businessplan en het juiste webwinkel pakket ligt er nog voldoende ruimte waarmee jij je webwinkel kan beginnen. Wacht niet langer en begin vandaag nog!

Over Patrick Heijmans

Al jaren actief in de webwinkels en nu wil ik ook graag anderen helpen om een succesvolle webwinkel op te zetten. Ik deel mijn kennis en ervaring graag zodat anderen hun webshop kunnen starten of optimaliseren

Loading Facebook Comments ...

Laat wat van je horen

*