Nopcommerce: webwinkelsoftware

Nopcommerce: webwinkelsoftware

De afgelopen jaren heb ik tal van webwinkel software pakketten bekeken en getest. De afgelopen weken heb ik weer een webwinkelsoftware pakket getest, namelijk: nopCommerce.
Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar wil dat zeggen dat het niet goed is? Moet je achter de meute aanlopen om erbij te horen?  Ik zal mijn bevindingen met je delen en uitleggen waarom je dit pakket niet meteen moet afschrijven!

nopCommerce draait op windows!

Zo, dat is eruit! Tot voorheen waren alle pakketten die ik testte gebaseerd op php en draaide op een linux server. Maar deze keer eens niet! Nu ging ik naar een windows server en is het pakket geschreven in ASP.NET 4.5 (MVC 4.0) Dat is wel even wennen als je php en linux gewent bent. De meeste hosting providers draaien alleen op linux. Het is dus even zoeken voordat je een goede hostingprovider gevonden hebt die ook een windows hosting pakket heeft. Let wel op dat je hier niet op bezuinigd. Lees hiervoor mijn andere blog over webwinkel hosting.
nopCommerce heeft behoorlijk uitgebreide standaardmogelijkheden en is flexibel van opzet. De code is door programmeurs goed aan te passen.

De Features van nopCommerce

Deze zijn zeker niet mis. Zover ik heb gezien zit er in dit webwinkelsoftware pakket de meeste features van alle pakketten die er nu in omloop zijn. Ik zal je alle specs besparen maar een paar wil ik je toch melden:

 • dropshipping en multi-vendor support
 • Gift cards (virtual and physical)
 • RMA (return management)
 • Downloadable products supported
 • Inventory tracking
 • Compare products feature
 • Backorder and pre-order support
 • Back in stock notifications
 • Reward Points System
 • Volume discounts (Tier prices)
 • Customers can review & rate products
 • Forums supported
 • Store blog supported

Dit zijn nog maar een paar leuke opties die ik uitgekozen heb. Er zijn er nog veel meer.

nopCommerce front end

nopCommerce front end

nopCommerce makkelijk?

NopCommerce is redelijk makkelijk te leren ook. Het wijst allemaal zichzelf alleen zal je er wel tijd in moeten steken om alle features te leren en begrijpen!
Al met al is dit zeker een webwinkel software pakket om de komende tijd in de gaten te houden, het zou nog wel eens heel groot kunnen worden. Wil je nopCommerce zelf eens proberen ? Download dan nu meteen de laatste versie op deze pagina: nopcommerce downloaden

Ik ben benieuwd wat jij van dit webwinkel software pakket vindt? Heb je zelf al een webwinkel draaien op nopCommerce of heb je nog vragen ? Laat het me dan hieronder weten.

 

Over Patrick Heijmans

Al jaren actief in de webwinkels en nu wil ik ook graag anderen helpen om een succesvolle webwinkel op te zetten. Ik deel mijn kennis en ervaring graag zodat anderen hun webshop kunnen starten of optimaliseren

Loading Facebook Comments ...

Reacties

 1. Ik werk al 4 jaar met NopCommerce (hobby) en moet zeggen dat het me erg goed bevalt. Ik heb er toendertijd voor gekozen omdat ik juist geen PHP kennis had maar wel basiskennis ASP.NET. NopCommerce is een zeer complete suite die eenvoudig in gebruik is. Een beetje technische basiskennis van ASP.NET is wel gewenst (net als bij PHP/Apache denk ik) en je moet ook niet bang zijn om een PlugIn te willen instaleren (zelfde idee als bij WordPress) om van de vele extras van de community gebruik te maken.

  Met name het multi-language, SEO, dropshipping, multi-store, vendor access zijn dingen die het m.i. een professioneel pakket maken (hoewel ik maar een klein winkeltje heb). Da’s wel wat anders dan bijvoorbeeld Shopify. En dat allemaal GRATIS (dat vind ik nog steeds het meest bijzondere).

  Wat ik inhoudelijk mis is een verzameling Themes. Er zijn er wel hoor maar de (commerciele) gemeenschap is daar eenvoudigweg niet zo actief mee.

  Verder heeft het een actieve Community. See http://www.nopcommerce.com/boards. Bekijk vooral de demo store en kijk LANGS het vrij spartaanse design.

  Success & plezier gewenst.

 2. Ik heb het gebruikt voor onze webshop in quadcopters: http://www.quadrocoptershop.nl
  NopCommerce bevalt mij uitstekend, ben erg blij met de vele updates die uitkomen en de actieve community, daar is een hoop van te leren! Inmiddels ook een NopCommerce site gebouwd voor een klant, in samenwerking met een designer. Mocht ik iemand kunnen helpen dan hoor ik het graag!

 3. Leuk om te lezen hoe iedereen zo met nopCommerce bezig is. Op dit moment zijn wij een aantal ERP ( zoals SAP en Unit4 ) systemen aan het koppelen aan .

Laat wat van je horen

*