Elke maand een link building dag

Elke maand een link building dag

Het is vrij lastig voor webwinkels om kwalitatieve goede links te krijgen. Deze week heb ik in mijn persoonlijke blog geschreven over link building en dat ik voor de webwinkel van LupuX bezig was het met zoeken naar juiste link pagina’s voor de landingspagina’s. Nu heb ik veel verschillende ‘startpagina’s’ gevonden die wat gemeen hebben met de artikelen uit de webwinkel van LupuX. Hoewel deze links niet echt kwalitatief goed zijn heb ik deze toch aangeschreven en gevraagd om een link te plaatsen, dus link building ;-)

Eigenlijk verwacht ik niet zoveel reactie van alle links die ik aangevraagd hebt. Maar je kan het ook anders bekijken, elke link is er een. En, mist goed geplaatst in de juiste categorie met een goede anchor tekst, helpt dit altijd.
Inmiddels heb ik toch al een paar reacties terug gekregen en zijn sommige links al geplaatst of aangepast. Samen met een paar tools heb ik geprobeerd om de beste links uit te zoeken met een redelijk hoge Pagerank. Eens kijken of dat zijn vruchten af gaat werpen. Update: van diversen startpagina sites heb ik een mail ontvangen met de melding dat er alleen nog maar betaald kan worden voor plaatsing van een link:

“In het betreffende blok worden alleen maar vermeldingen geplaatst tegen vergoeding.
Het is voor leveranciers alleen nog maar mogelijk om in de vorm van een sponsor tekst-link een vermelding op deze Startpagina te verkrijgen.
Niet alleen zorgt een dergelijke link vermelding op een Startpagina voor meer bezoekers op uw website, maar ook draagt dit bij in een verbetering van de SEO en daarmee uw positie binnen Google!”

LET OP: Voordat je dit gaat doen, lees eerst even wat Goole vind van betaalde links

 

Kwaliteitslinks voor webwinkels

Tja.. kwaliteitslinks voor webwinkels. Waar vindt je een blog die over een muppets dekbedovertrek wil bloggen? Of over een klavertje 4 wat je zelf kan laten groeien ? Ik heb ze op dit moment nog niet gevonden, maar dat wil niet zeggen dat je niet moet blijven zoeken. Voor Google is het belangrijk als veel mensen een link naar een webwinkel plaatsen, hiermee wordt aangegeven dat deze webwinkel interessant, belangrijk, relevant  en/of populair is. Wie linkt er naar een oninteressante webwinkel? Wil je gevonden worden op een bepaald zoekwoord? Gebruik dit zoekwoord dan ook in je anchor tekst. (dit is de tekst die je gebruikt om te linken, zoals hierboven muppets dekbedovertrek)
Wat je zeker in de gaten gaten moet houden is hoe meer links, hoe groter je linkpopulariteit.

 

11 Link building Tips voor webwinkels

 • Koop géén links
 • Linkbuilding is een continue proces
 • Zorg alleen voor relevante links
 • Maak een gelijkmatige verdeling van bv.  links 1x in de maand zoeken
 • Zelf geen links pagina hebben
 • Maak links met goede en juiste anchor teksten
 • Begin met het  “laaghangend fruit” zoals startpagina’s en directory’s
 • Krijg links van zoveel mogelijke verschillende IP-adressen
 • Creëer interessante en relevante content op uw site
 • Analyseer je concurrenten en kijk waar hun links staan
 • Hou bij waar je allemaal links hebt aangevraagd

Mocht je verder nog vragen hebben kun je altijd om webwinkel advies vragen Graag hoor ik van jou wat jij doet aan linkbuilding of wat je allemaal al geprobeerd hebt om meer links te krijgen. Ik heb benieuwd naar jullie reacties!

 

Over Patrick Heijmans

Al jaren actief in de webwinkels en nu wil ik ook graag anderen helpen om een succesvolle webwinkel op te zetten. Ik deel mijn kennis en ervaring graag zodat anderen hun webshop kunnen starten of optimaliseren

Loading Facebook Comments ...

Laat wat van je horen

*