Je Domeinnaam Bedenken

Je Domeinnaam Bedenken


Waarom is een domeinnaam belangrijk?

Als je een webwinkel wilt beginnen moet je natuurlijk een goede domeinnaam hebben. Je domeinnaam is belangrijk omdat je klanten je hierop moeten kunnen vinden. Bijna alles is mogelijk bij een domeinnaam zolang deze nog beschikbaar is. Denk goed na voordat je een beslissing neemt. Laat desnoods vrienden of familie de domeinnaam horen en peil hun reacties.
Laat, indien mogelijk, ook het product wat je wilt verkopen in je domeinnaam terug komen. Als ik bijvoorbeeld klompen verkoop dan zou ik als domeinnaam kiezen: klompenwinkel.nl
Probeer koppeltekens zoals streepjes te vermijden, dit is echt moeilijk uitleggen. Een paar tips zodat je domeinnaam makkelijk te onthouden is voor feesten, verjaardagen:

  • Probeer je domeinnaam kort en krachtig te houden,
  • Is je winkel voor de Nederlandse markt, registreer dan een .nl domein
  • Zorg dat je domeinnaam steekwoorden bevat van je winkel of product.


Wat kost een Domeinnaam?

De kosten zijn verschillend per provider.  Wil je alleen nog maar de domeinnaam reserveren dan kan dit al vanaf € 1.95 Bij sommige aanbieders van domeinnamen kun je er meteen een hosting pakket bij afsluiten en kun je soms een leuke korting krijgen op een van de twee. Over  hosting heb ik het in een ander artikel nog uitgebreid over. Maar wil je je domeinaam al registreren of kijken of deze nog vrij is, kijk dan eens bij skyberate. Hier heb ik voor mijn klanten ook de domeinnamen geregistreerd.


Welke extensie ga je gebruiken?

Laten ik eerst even uitleggen wat een extensie is. Dit is de code achter je domeinnaam, dus bijvoorbeeld bij klompenwinkel.nl is .nl de extensie. richt je je op de Nederlandse markt dan kies je voor je domeinnaam .nl als extensie. Het is verstandig om ook meteen de .com domein te registreren, zodat je in de toekomst deze meteen kunt gebruiken bij een nieuwe winkel over de landsgrenzen.


Denk goed na voordat je een domeinnaam kiest

Probeer altijd een belangrijk keyword in je domeinnaam te zetten, dit zorgt er al voor dat je hoger in de zoekmachines komt dan je collega webwinkel.  Denk wel goed na over je domeinnaam, als je klompenwinkel.nl hebt zul je klompen moeten verkopen en over 10 jaar nog steeds, als je daar sneakers tussen zet zal niemand je vinden als ze sneakers zoeken.
Heb je vragen of opmerkingen laat deze dan hieronder weten.

Over Patrick Heijmans

Al jaren actief in de webwinkels en nu wil ik ook graag anderen helpen om een succesvolle webwinkel op te zetten. Ik deel mijn kennis en ervaring graag zodat anderen hun webshop kunnen starten of optimaliseren

Loading Facebook Comments ...

Laat wat van je horen

*